Friday, October 7, 2011

Cyber Crimes Is Really Scary

Friday, October 07, 2011

Have you ever got a problem when you’re going to login into your social network account? You type a right ID and password, but it doesn’t bring you into your dashboard. Then you started to think, does someone doing something with my account?

The problem looks simple, as if that’s just a social network. But how if someone cracked your bank ID through internet banking and steal your money when you’re sleeping? You know nothing till you look your passbook.

Computer criminals comprise much kind of people. Disgruntled employees or even the lazy ones, housewives, or students. They attack unauthorized access by employees to break-ins by intruders. Why and how do they occur?
  • Network administrators’ laxity.

  • Failure to monitor security programmers allows ‘hackers’ to access the networked system and crimes often go undetected.

  • Social engineering is used to build a friendship with employees and gain access to information.

  • Cryptographic keys can be figured out by timing the computers.

  • Firewalls and system probing.

  • ‘Cracker’ programmer to identify passwords is used to try every word in the dictionary as a password.

  • Network file used to share files between systems is exploited through well-known vulnerabilities.

  • ‘Sniffing’ allows all traffic on a network to the sniffed to collect authorized password.

  • Another method of virus infection is transmitted via word files. Word documents are embedded with viruses sent via email. There is no way to see that a document is infected until it is opened.

It’s a kind of scary crimes that can be done while you’re lying in a bed. Yes, people who are relaxing can cause huge losses for a company. Scary.



8 Comments Stored:

  1. Jahat banget tuh orang yg gunain internet buat kriminalitas...

    ReplyDelete
  2. heeee jahat banget klo yang mencuri uang via internet :(
    tapi segala sesuatu pasti punya dua sisi sih ya hitam dan putih ckckck

    ReplyDelete
  3. justru saya malah salut sama kemampuannya yang sehebat itu. tapi ia sih emang salah, harusnya kemampuannya jgn digunain untuk hal-hal yang ngerugiin orang lain.

    ReplyDelete
  4. Barangkali para cyber crimer (haha bahasanya) ini menganggap nyari duit via internet lebih mudah ketimbang kerja beneran di kantor.

    ReplyDelete
  5. @Akmal
    Iya sih, kesannya keren banget :'(

    @Asop
    Betul xDD

    ReplyDelete
  6. Orang yg pintar tetapi tidak memiliki batasan moral dan norma :) Ya mau gimana lagi ya, begitulah faktanya.

    ReplyDelete

[L]ain Disconnected © 2008 - 2016 | Powered by Blogger | Read Disclaimer

Back To Top
Iya, yang gua maksud emang Sherina yang itu. Yang mana? Sherina Munaf penyanyi ntuh lah, yang ultra menyilaukan itu. Siapa lagi. Lah emang doski blogger? Ada ceritanya, Jadi gini...
Di satu sisi nyali gua kepancing buat jabanin tantangan itu. Di sisi lain harga diri nggak ngijinin. Setelah pergumulan sengit, harga diri harus ikhlas derajatnya turun dikit dan ngerelain publikasi poto mengenaskan ini.
FYI masih ada aja beberapa blogger yang nggak tau gender gua cewe apa cowo. Nah poto masa kecil ini bakal memperjelas status kelamin gua di KTP. Gini ceritanya.
Gua update status di twitter kaya gini: "Orang yg baca blog saya biarpun sekejap bisa tau aslinya saya dibanding yg udh temenan lama di FB/Twit". Seorang Timeliner merespon "Saya mengenal baik anda dari apa yang anda tulis, you are what you write".
Gua baru sadar ada satu topik yang hampir nggak pernah dibahas di blog ini. Cinta. Selain Dakota Fanning, bisa dipastiin di lapak gua kagak ada satupun yang berhubungan sama cinta.
Ini dia rapper Indie yang tenar gara-gara lagunya yang ngehina salah satu band Indonesia abis-abisan. Sebenernya dia tenar bukan gara-gara lagu itu doang, tapi karena skill rapnya emang nggak bisa dipandang sebelah mata. Dijamin kuping kalian bakal dimanjain sama lirik-liriknya yang nggak murahan.
Banyak banget yang pas pertama kenal, entah itu lewat blog, facebook, forum Nakama, atau cuma selewat liat photo, langsung nanya, "Cewe apa cowo sih?" Pertanyaan yang langsung bikin MALESSSS!!!